Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Eper nincs, így zöldborsóval indult a feldolgozási szezon a Jász-Tész Kft. Nagyrédei Hűtőházában

Eper nincs, így zöldborsóval indult a feldolgozási szezon a Jász-Tész Kft. Nagyrédei Hűtőházában

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az idén jobb minőségű alapanyagokra számítanak a tavalyinál, a gyümölcs mennyisége azonban most is jóval kevesebb lesz a tervezettnél.

Nem dolgoznak fel az idén epret a Nagyrédei Hűtőházban. Egyre kevesebb rédei gazda foglalkozik a bogyós gyümölcsök termesztésével, akik foglalkoznak, azok inkább a piacon adják el magasabb áron. A tervek szerint 1000 tonna gyümölcsöt szerettek volna felvásárolni, azonban az eper és a málna kiesésével ezt nem valószínű hogy teljesíteni tudják. Az elkövetkező 1 hónapban összesen 1800 tonna zöldborsó feldolgozását tervezik. A felkészülés után, gond nélkül indult az üzem – mondta Cseh László a hűtőház igazgatója. Zöldségféléből 3500 tonna feldolgozása a terv, és termékeiket leginkább a belföldi piacra szánják, de a külföldi partnereiket is sikerült megtartaniuk. A borsó után babfélékkel folytatják, és az időjárásban bízva, hasonló jó minőségben és mennyiségben reménykednek, mint a borsó esetében.
Pásztor Csilla

Az Aktuális napi hírei (2011-06-02 )

Tovább az archívumra