Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Abasár után Brüsszelben mutathatják be azt a tanulmányt, ami a Gyöngyös és kistérségének agráriumában keletkező melléktermékek energiafelhasználásával foglalkozik

Abasár után Brüsszelben mutathatják be azt a tanulmányt, ami a Gyöngyös és kistérségének agráriumában keletkező melléktermékek energiafelhasználásával foglalkozik

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az értekezés 2 éves kutatómunka eredményeit összegzi.

2008-ban indult az a nemzetközi projekt, ami a mezőgazdasági melléktermékek újrahasznosítását tanulmányozza. A vizsgálatoknak kiemelten fontos szerepük volt Magyarországon, mivel a tervek szerint a jövőben az ország energiaprogramjában jelentős szerepet kaphat a melléktermékek felhasználása. A szakembereknek éppen ezért számos tényezőt kellett figyelembe venniük.

A nemzetközi projektben Magyarország mellett Portugália, Spanyolország, Olaszország valamint Görögország is lát fantáziát, ugyanis a fejlesztés sokak számára hasznos lehet.

Mivel az agráriumból származó melléktermék elhelyezése az önkormányzatok mellett a gazdáknak is komoly gondot okoz, a bioenergetika fejlesztése pedig elősegíti egy kistérség energetikai függetlenségét, a szakemberek szerint érdemes elgondolkodni egy ehhez hasonló fejlesztésen.
Nagy Réka


Az Aktuális napi hírei (2011-06-02 )

Tovább az archívumra