Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az ipari park önkormányzati hányadának értékesítése mellett a sikertelen iskolaigazgató-választásról is szó esett legutóbbi Fogadóóránkban

Az ipari park önkormányzati hányadának értékesítése mellett a sikertelen iskolaigazgató-választásról is szó esett legutóbbi Fogadóóránkban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Gyöngyös két alpolgármestere a Mátra Múzeum fenntartásáról is kifejtette az önkormányzat mai álláspontját.

Szorult helyzetben a legjobb döntés – fogalmazott az ipari parkot érintő fejleményekről műsorunkban Dr. Réthy Béla. Egy befektetői konzorcium ugyanis megvásárolja a gyöngyösi önkormányzat többségi részét. Öt százaléknyi tulajdonjog a városnál marad, a kevesebb felelősség mellé így marad elegendő beleszólási lehetősége Gyöngyösnek az új tulajdonosok fejlesztési elképzeléseibe – hangsúlyozta az alpolgármester.

Mint ismert, az Ipari Parkot működtető céget csaknem 250 milliós banki hitel terheli, egy téli egyezség értelmében eddig csak a kamatokat kellett törleszteni, a tőkét nem. De ez is évi 30 milliós fizetési kötelezettség, amelyhez évi 7-8 milliós működési költség társult, ezért jó, hogy a város megszabadulhat az üzletrésztől – mondta Dr. Réthy Béla.

Az Egressy Béni Általános Iskola utólag sikertelennek bizonyult igazgatóválasztásáról Bozsik István, a másik alpolgármester kifejtette: meglepetésként érte őket, hogy a mai igazgató az utolsó pillanatban visszavonta pályázatát. A másik jelölt pedig nem kapta meg a testület többségi támogatását.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2011-07-06 )

Tovább az archívumra