Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Pályázatos támogatásnak köszönhetően megújul a gyöngyösi Alsóvárosi Ferences Plébánia és Rendház

Pályázatos támogatásnak köszönhetően megújul a gyöngyösi Alsóvárosi Ferences Plébánia és Rendház

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A tervek szerint a tavaly év végén megkezdett munkálatok jövő év májusában fejeződnek be.

Aprólékos munkával újulnak meg a mennyezetet díszítő minták a gyöngyösi Ferences templomban. A több mint egy évig tartó felújítási munkálatokra egy 2009-ben benyújtott és 2010-ben megnyert pályázatnak köszönhetően kerül sor. A restaurálás alatt a plébánia több helysége is megújul.

A közel 96 millió forintos pályázati támogatáshoz az előzetes tervek alapján a ferenceseknek 15%-os önrésszel kellett volna hozzájárulni. Ám a kivitelezés során adódó nehézségeknek köszönhetően 25 millió forintot kell 2012 májusáig előteremtenie a rendháznak.

A turisták által látogatható helységek számának bővítése mellett a plébániában korszerűsítik a világítást, valamint emlékhelyet állítanak a boldoggá avatás előtt álló Páter Kis Szaléznak is. Az önrész előteremtéséhez azonban a rendháznak segítségre van szüksége. Kárpáti Kázmér atya elmondta, reméli, sikerül sok olyan embert találni, akik fontosnak tartják, hogy a jövő nemzedékének is megőrizzük ezt az 1300-as években épült templomot.

Nagy Réka


Az Aktuális napi hírei (2011-07-06 )

Tovább az archívumra