Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!
Csaknem 140-en álltak a bográcsok mellett a Jászárokszállási nyár legsikeresebb és legnépszerűbb rendezvényén.

Már hagyomány, hogy az Árokszállási Nyár legfőbb programja a birkafőzés. Idén 140 bográcsban főtt a birka, a marha, és más ínyencségek. Ezen a napon nem csupán főzni lehet, hanem számos kiállítással is készültek a szervezők. Dr. Feldman Zsolt államtitkár köszöntő beszédében kiemelte a Jász Nyár Közösségteremtő erejét és a hagyományok megőrzését. Évről évre színesebb programokkal várják az idelátogatókat, folyamatosan bővül a kiállítók száma, és a főzésben versenyezni kívánó csapatok is egyre többen neveznek, így ezt a napot a közösségi élet elengedhetetlen részének tartja, mondta el Gergely Zoltán polgármester. Nem csak baráti társaságok, hanem a civil szervezetek is beneveztek a versenyre, mint például a Cukorbetegek Klubja, aki diétás birkagulyás receptjét is megosztották az érdeklődőkkel. Vágó Albert szakács elmondta, hogy mi is került az ő bográcsukba. A Kovács Lázár vezette zsűri végül a Kis Kos Főző Brigádnak ítélte a legjobb birkagulyásért járó díjat.
Kerek Zsolt