Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A válság elmélyülésével a legfejlettebb országokban is komoly méreteket öltött a munkanélküliség

A válság elmélyülésével a legfejlettebb országokban is komoly méreteket öltött a munkanélküliség

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A kormányprogramok világszerte a munkahelyteremtésről szólnak. Heves megye az országban nyolcadik helyen áll az állásteremtők listáján.

Heves megye munkanélküliségi aránya az országos adatokat figyelembe véve a középmezőnyben helyezkedik el .Az elmúlt félév számadataiból kiderült hogy a munkanélküliségi arány 15%-os volt, ami alig nőtt fél százalékkal a tavalyi adatokhoz viszonyítva-tette hozzá Fenyves Péter

A munkaerő piacon nehezítő tényező hogy a regisztrált munkanélküliek több mint 43 százaléka képzetlen, jobb esetben is csak nyolc osztályt végzet. A szegényebb településeken ez az arány jóval magasabb.

Egy állásportál friss kutatásaiból kiderült hogy Heves megye a nyolcadik helyen áll az állásteremtők kedvező listáján ami azt jelenti hogy többen célozzák meg ezt a térséget munkalehetőséget keresve, mint akik másutt keresnek állást..

Az idénymunka is nagyban befolyásolja a munkanélküliségi arányokat. Azonban sokan még így sem tudnak elhelyezkedni huzamosabb időre.

A bejelentett álláshelyek 12 százalékos növekedést mutatnak a tavalyi időszakhoz képest, ami új munkahelyek megjelenését mutatja. A közmunka-foglalkoztatásban jelenleg 6500 fő dolgozik. A tavasztól megkezdődött közmunka mintaprogram jó alapja lesz a jövő évi Közfoglalkoztatásnak -mondta el az igazgató.

Vidák Renáta


Az Aktuális napi hírei (2011-08-19 )

Tovább az archívumra