Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Hőségriasztást adott ki az országos tisztifőorvos

Hőségriasztást adott ki az országos tisztifőorvos

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ma másod, holnaptól pedig a legmagasabb szintű, harmadfokú riasztás van érvényben az ország egész területén. A hőmérséklet egyes helyeken megközelítheti a 40 fokot. A munkaügyi ellenőrök ezekben a napokban a munkáltatókat is ellenőrzik, hogy kiadják-e a pihenőidőt és biztosítanak-e védőitalt a dolgozóknak.


A rekkenő hőségben sokan napoznak és fürdenek a Gyöngyösi strandon. A jó időben a legtöbben a fürdőzéssel próbálják elviselni a kánikulai időjárást. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései szerint az elkövetkező napokban 30fok körüli átlaghőmérséklet várható itt Gyöngyösön.
A Hűsítő fagylalt, és a jégkása jól esik ebben a nagy melegben. A napszemüveg pedig már elengedhetetlen kelléke a nyárnak.
A tartós hőség nem csak a felnőtteket de a kisgyermekek szervezetét is megviseli.
Nagyon sokszor hangsúlyozzák a szakemberek, hogy a megfelelő folyadék utánpótlás fontos szervezetünk számára. Szerencsére sokan tudják, hogyan védekezzenek a nagy hőség ellen.
Sokaknak nem mindegy, mivel oltják szomjunkat a nagy melegben.
A hőség miatt különösen a szív és érrendszeri panaszok száma növekedhet meg, ezért aki teheti, a déli órákban maradjon árnyékosabb helyen. A napimádók pedig különösen vigyázzanak mert sok esetben a napégés hosszútávú ártalmakat okoz. Az időjárási előrejelzések szerint napsütésben még bőven lehet részünk, így azok is élvezhetik a meleget, akik most indulnak a nyaralásukra. Azt pedig ne feledjék folyadékot mindig vigyenek magukkal.

Vidák Renáta


Tovább az archívumra