Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A kánikula ellenére Detken már most gondolnak a télre

A kánikula ellenére Detken már most gondolnak a télre

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Hamarosan egy új kikapcsolódási lehetőség várja a havas sportok kedvelőit a településen, elkészül ugyanis a szánkópálya. A bányatevékenység miatt megváltozott domborzati viszonyokat látva a detki önkormányzat régóta tervbe vette a pálya kialakítását.

Ilyen magasból lehet majd lecsúszni a detki szánkópályán. Persze csak akkor, majd ha kész lesz, és a szükséges hó is megérkezik. 150-200 méter hosszan lehet élvezni a szánkózás örömeit az év végétől. A detki önkormányzat kérését meghallgatva a terület tulajdonosa, a Mátrai Erőmű is partnernek bizonyult a pálya megépítésében.

A tervek szerint nem csak szánkózni, hanem terepkerékpározni is lehet majd a detki lankákon. A pihenőpark már készen áll, az erőmű munkatársai elhelyezték a tájékoztató táblákat és a padokat. A helyi és a környékbeli gyermekek és szülők térítésmentesen használhatják a pályát.

Ide egyébként eredetileg erdőt telepített volna a cég. A szánkózóhely kialakítása ugyanis része a falu határában végzett bányatevékenységet követő helyreállításnak.

Faragó Zoltán


Tovább az archívumra