Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Fizetni kell Gyöngyöspatán annak, aki nem tartja be a rendet

Fizetni kell Gyöngyöspatán annak, aki nem tartja be a rendet

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az önkormányzat döntése értelmében akár több ezer forintra is megbüntethetik azokat, akik szennyezik a környezetüket. A közmunkaprogram közben újabb állomásához érkezett a településen, most a patakmedret takarítják.

Közmunkások takarítják a gyöngyöspatai patak medrét és környékét. A már megtisztított területeket pedig már birtokba is vették a halak. A település tisztulását szolgáló munkálatok pedig újabb 22 közmunkásnak adnak munkalehetőséget. Juhász Oszkár, a település polgármestere elmondta, elégedett az emberek eddigi munkájával.

A patakparton dolgozó Pohárdi János is a közfoglalkoztatási mintaprogramnak köszönhetően jutott munkához.

A település polgármestere hangsúlyozta, nem csak az utcák és a patak rendbetételére fordítanak nagy figyelmet. Ugyanis nem elég rendet tenni, meg is kell azt őrizni. Juhász Oszkár hozzátette, ők csak következetesen járnak el, és betartatják a mindenkire vonatkozó törvényeket. Legutóbb például 6000 ft-ra büntettek egy helybelit köpködésért és 10.000-ft-ra egy másikat környezetszennyezésért.

Mivel a szabályok megsértésének minőségétől függően a büntetés összege akár a 10.000 Ft-ot is meghaladhatja, megéri vigyázni a település tisztaságára.

Nagy Réka


Tovább az archívumra