Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Más megyékhez hasonlóan, Hevesben is ellenőrzik a mozgáskorlátozott parkolókat, illetve a parkoláshoz szükséges igazolványokat

Más megyékhez hasonlóan, Hevesben is ellenőrzik a mozgáskorlátozott parkolókat, illetve a parkoláshoz szükséges igazolványokat

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Eddig 2 esetben indult eljárás közokirat hamisítás gyanúja miatt.

Gyakran jogtalanul, illegálisan használják a mozgássérült kártyát – mondta Szilágyi Norbert bűnügyi osztályvezető. A mozgáskorlátozottak parkoló-igazolvány kiadásnak rendjét egy kormányrendelet szabályozza, a kártyákat a jegyző adja ki. A jogosultságot folyamatosan ellenőrzik és amennyiben visszaélést tapasztalnak, szigorítják ezt. A Gyöngyösi Rendőrkapitányság is kiemelten vizsgálja a kártyákkal történő esetleges visszaéléseket.

A visszaélők így tényleg azoktól veszik el a helyet, akik valóban rászorulnak. Megyénkben kevéssé jellemző a kártyával történő visszaélés.

Budapesten nagyobb a probléma. Az első félévben a mozgáskorlátozottak igazolványaival való visszaélés kapcsán csak a fővárosban közel 400 esetben indult nyomozás. – tette hozzá Lázár Levente.

Farkas-Nagy Nóra


Az Aktuális napi hírei (2011-08-24 )

Tovább az archívumra