Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A szeptemberi tanévkezdés előtt új informatikai eszközöket adtak át a gyöngyöstarjáni általános iskolában

A szeptemberi tanévkezdés előtt új informatikai eszközöket adtak át a gyöngyöstarjáni általános iskolában

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A színesebb és érdekesebb tanórákat biztosító berendezéseket 7,5 millió forintból szerezte be az intézmény.

15 asztali számítógép, 5 interaktív tábla, projektor és laptopok. Szeptember elsejétől a gyöngyöstarjáni általános iskola tanulói is birtokba vehetik ezeket az új, pályázaton nyert eszközöket. A pedagógusok már túl vannak egy továbbképzésen, ahol megismerkedtek az interaktív táblákkal. Reményeik szerint az újításoknak köszönhetően a gyerekek lelkesen fogják elkezdeni a tanévet.

A település polgármestere elmondta, az önkormányzat elsődleges célja az, hogy a pályázati előírásoknak megfelelően 5 évig üzemeltesse a gépeket, ám ha lehetőségük nyílik rá, nem zárkóznak el további fejlesztésektől sem.

A projektzárón részt vett Balázs József, országgyűlési képviselő is, aki elmondta, egy, a gyöngyöstarjánihoz hasonló település iskolájának életében rendkívül nagy eredménynek számít egy hasonló pályázat megnyerése.

Az országgyűlési képviselő beszédében hangsúlyozta, a jövőben az oktatási intézmények fejlesztése mellett törekedni kell a pedagógusi szakma elismertségének növelésére is.

Nagy Réka


Az Aktuális napi hírei (2011-08-24 )

Tovább az archívumra