Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tegnap óta a legtöbb önkormányzatnál felállították az úgynevezett Alkotmány Asztalát a közigazgatási tárca kérését követve

Tegnap óta a legtöbb önkormányzatnál felállították az úgynevezett Alkotmány Asztalát a közigazgatási tárca kérését követve

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az elképzelés része, hogy minden érdeklődő magyar állampolgár rendelhessen magának egy Magyar Közlöny-különszámot, amely a 2012-ben érvénybe lépő új magyar Alkotmányt ismerteti.

Kevés volt az idő az asztalok kialakítására, ezért nincs két egyforma. Pedig a kapkodásért cserébe minden formai részletet pontosan leszabályoztak a minisztériumi levélben, amelyben megkeresték a polgármesteri hivatalokat és a körjegyzőségeket.

Az instrukciók szerint az asztal mellé széket kell biztosítani. Az alaptörvény dokumentumát az asztalhoz kell rögzíteni szigorúan középen, a 28-ik oldalnál, mégpedig nemzetiszínű díszzsinórral – ahogy a tollat is. Az igénylőlapokon túl könyvjelzőket el kell helyezni azokkal a magyar történelmi személyiségekkel, akik az utasításban foglaltak szerint „törvényt szabtak Magyarországnak”, Szent Istvántól Antall Józsefig. Végül jöhet az üveglap, a dekoráció és a felirat az asztal fölé, nagybetűkkel: ez itt az Alaptörvény Asztala, amelyre egyébként egy munkatársnak felügyelnie kell.

Az elképzelés hivatalos célja, hogy minden érdeklődő magyar állampolgár rendelhessen magának egy ugyanilyen, az új magyar Alkotmányt ismertető Magyar Közlöny-különszámot.

Több más általunk megkérdezett önkormányzatnál viszont még bizonyosan nem álltak készen az asztallal a szeptember elsejei határidőre: volt, aki tőlünk hallott először a minisztérium kéréséről, és volt, ahol bár tudtak a felkérésről, nem ismerték a formai kitételeket.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2011-09-02 )

Tovább az archívumra