Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Eljárás indult Gyöngyöspata önkormányzatával szemben különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt

Eljárás indult Gyöngyöspata önkormányzatával szemben különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A feljelentést az állami számvevőszék tette az önkormányzat gazdasági tevékenységére irányuló vizsgálat után.

A számvevőszéki ellenőrzés 2007- és 2011 első negyedéve közti időszakra terjedt ki. A gyanú szerint jogtalan kifizetések történhettek egyházak, vállalkozások és nonprofit szervezetek nevére. Ezügyben eljárást indítottak, amelyben a Heves Megyei Rendőr Főkapitányság folytat vizsgálatot.

Juhász Oszkár, már a vizsgált időszak után foglalta el a polgármesteri széket a településen. Õ is csak az MTI-től értesült a vizsgálat eredményéről, de azt mondja, fontos, hogy tisztán lássanak a község korábbi ügyeiben, így minden támogatást megadnak az eljáráshoz.

A magyar Rádió értesülései szerint Tábi László, korábbi polgármester értetlenül fogadta a feljelentésről szóló hírt. Szerinte nincs szó hanyag kezelésről.

Az Állami Számvevőszék vizsgálata egy hónap múlva válhat publikussá.

Vidák Renáta


Az Aktuális napi hírei (2011-09-02 )

Tovább az archívumra