Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az elmúlt években jelentősen romlott a Mátra egyik legismertebb kirándulóhelyének, a Sástónak az állapota

Az elmúlt években jelentősen romlott a Mátra egyik legismertebb kirándulóhelyének, a Sástónak az állapota

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A probléma súlyával mindenki tisztában van, ám a felújítási munkálatokhoz elkezdéséhez is több millió forintra lenne szükség.

Így néz ki most a Mátra egyik legkedveltebb kirándulóhelye. A növényektől már alig látszik a víztükör, a hidak használhatatlanok, az élővilág a fennmaradásért küzd. A problémákkal a gyöngyösi önkormányzat illetékesei is tisztában vannak és keresik a megoldást. A felújítások megkezdéséhez szükséges pénz előteremtésében nagy segítséget nyújtana egy nyertes pályázat.

Nyilas János, a tó másik tulajdonosa már megállapodott az együttműködésről a gyöngyösi önkormányzattal. A sástói fejlesztésekre fordítható pénz összege azonban elmondása szerint nagyban függ az aktuális gazdasági helyzettől is.

Egy nyertes pályázatnak köszönhetően a sástói kemping területén már megkezdődtek a közművesítési munkálatok. Ha minden a tervek szerint halad, 2012 őszére a kemping egyes részeit már át is adhatják.

A probléma súlyával tehát mindenki tisztában van, ám addig nem számíthatunk jelentős változásokra és a tó helyreállítására, amíg nem sikerül előteremteni a felújításhoz szükséges milliókat.

Nagy Réka


Az Aktuális napi hírei (2011-09-08 )

Tovább az archívumra