Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Csökken a parlagfű koncentráció

Csökken a parlagfű koncentráció

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A fekete riasztást már az egész országban megszüntették. Heves megyében pedig az országos átlagnál is jobb a helyzet.

A napokban már az ő tünetei is enyhülhetnek. Egyre kevesebb ugyanis a pollen a levegőben. A legrosszabb az elmúlt hét volt: akkor tetőzött a szezon – mondják a szakemberek. Az országos csúcstartó Veszprém volt – itt mérték a legmagasabb koncentrációt. Egerben hétfő kivételével még minden nap nagyon magas szintet mértek: itt még a 2. legmagasabb, a sötétbordó riasztás van érvényben.

Ezek pedig nem is olyan régi képek Gyöngyösön. Az önkormányzat – 6 környékbeli településsel pályázott -és nyert támogatást parlagfűmentesítésre. A közfoglalkoztatási rendszer keretében 2 hónapon át irtották a parlagfüvet a városban és a csatlakozott településeken.

Nem tudni, hogy a hatékony irtásnak, az időjárásnak, vagy egyéb tényezőknek köszönhető-e, de Heves megyében itt a legjobb a helyzet: itt bordó riasztás van érvényben, ami azonban még mindig magas koncentrációt jelez. A jelenlegi pollenhelyzetre tekintettel a hatóságok most a területek gyommentesítésére koncentrálnak, így a bírságok kiszabása időben későbbre tolódik.

A szakemberek azt mondják, kitartás, még néhány hét és véget érhet a szezon.

Pálinkás Ildikó


Az Aktuális napi hírei (2011-09-08 )

Tovább az archívumra