Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A tervezetnél 37 milliárd forinttal kevesebb a hiány az Országos Egészségügyi Pénztár kasszájában

A tervezetnél 37 milliárd forinttal kevesebb a hiány az Országos Egészségügyi Pénztár kasszájában

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ebben szerepet játszottak egyrészt a táppénzzel kapcsolatos szigorítások, valamint a gyógyszergyártók megemelt különadójából befojt összeg is.

Az egészségügyi törvény módosítását július elsején fogadta el a kormány. A táppénzszabályok megváltoztatásától több milliárd forintos megtakarítást vártak. A legfontosabb változásokról Abasár háziorvosa beszélt.

Megyei viszonyításban is csökkenő tendenciát mutat a táppénzes kiírások aránya. Az orvosok azt tapasztalják, hogy egyre többen vannak azok, akiknek bár betegségük indokolná, mégsem veszik igénybe a táppénzes állományt.

Az időben fel nem fedezett és nem kezelt megbetegedések nagyobb kockázatot hordoznak magukban – mondja a háziorvos, és nem utolsó sorban az egészségügyi kasszának is többe kerülnek. Ezért az orvosok igyekeznek mielőbb kideríteni a panaszok okát így a kezelés is elkezdhető, anélkül hogy a beteg hosszabb távon betegállományra kényszerülne, ami nagyban csökkentené a jövedelmét.

Vidák Renáta


Az Aktuális napi hírei (2011-09-08 )

Tovább az archívumra