Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Több mint 309 ezer ügyfél, ebből 85 ezer már visszafizetett hitel: ez a Diákhitel Központ elmúlt 10 éves összesített mérlege

Több mint 309 ezer ügyfél, ebből 85 ezer már visszafizetett hitel: ez a Diákhitel Központ elmúlt 10 éves összesített mérlege

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Heves megyében a hiteligénylők száma az elmúlt 3 évben meghaladta a 6 ezret, ezzel a mutatóval a középmezőnyben található.

Több mint 309 ezer ügyfél, ebből 85 ezer már visszafizetett hitel: ez a Diákhitel Központ elmúlt 10 éves összesített mérlege. A felsőoktatásban tanulók egyötöde él évről-évre a diákhitel nyújtotta lehetőséggel. Ettől az évtől pedig még könnyebb lett az igénylés a hitelt felvenni szándékozóknak.

Mindössze 3% alatti azoknak a ’rossz adós’-oknak a száma az elmúlt 10 évben, akik nem kezdték el időben a visszafizetést. Ez a rendkívül alacsony mutató tette lehetővé, hogy a diákhitelt felvevők száma idén is elérje a több mint 18 ezer főt. Jellemzően a szegényebb keleti és északi megyékben magasabb a hiteligénylők száma, Heves megye ebből a szempontból a középmezőnyben található – emelte ki Imre Zita.

Ebben a szemeszterben legközelebb már csak az októberi hónaptól vehető fel a diákhitel. Az igénylés október 15-ig kell leadni vagy a Diákhitel Központ partnerintézményeinek egyikében vagy ettől a tanévtől elektronikus formában.

Berzsényi Gergely


Az Aktuális napi hírei (2011-09-16 )

Tovább az archívumra