Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A mátrafüredi Mátra Erdészeti Szakképzőiskola adott otthont a 20. Országos Ifjúsági Vadászvetélkedőnek

A mátrafüredi Mátra Erdészeti Szakképzőiskola adott otthont a 20. Országos Ifjúsági Vadászvetélkedőnek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az elméleti és gyakorlati feladatokból álló megmérettetésen hagyományokhoz híven idén is 10 hazai középiskola legjobb diákjai vettek részt.

A Mátra Erdészeti Szakképző Iskola igazgatója, valamint az Országos Magyar Vadászati Véderő elnöke mellett a vetélkedő fővédnökeke, Dr. Semjén Zsolt levélben köszöntötte a versenyzőket, a felkészítőket, valamint a házigazdákat. A megnyitón elhangzott, amellett, hogy a rendezvény lehetőséget nyújt a fiataloknak a megmérettetésre, az értékálló tudás előtérbe helyezésével segíthet visszaállítani a szakma presztízsét is.

Gréczi László, az intézmény igazgatóhelyettese elmondta, a versenyen elért eredmények egyfajta rangsort is állítanak az erdészettel és vadgazdálkodással foglalkozó magyar középiskolák között. A vadászvetélkedőről azonban mégsem jelenthetjük ki, hogy a szervezők csak és kizárólag a diákok megmérettetését tartják szem előtt.

Az elméleti kérdések mellett a verseny két napja alatt a diákoknak számos gyakorlati feladatot is teljesíteniük kell. A verseny végén pedig az a csapat kerülhet ki győztesen, amelyik mind a 16 állomáshelyen jól teljesített.

Nagy Réka


Az Aktuális napi hírei (2011-09-22 )

Tovább az archívumra