Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Több százan emlékeztek meg Gyöngyösön az 1956-os forradalom és szabadságharc 55. évfordulójáról

Több százan emlékeztek meg Gyöngyösön az 1956-os forradalom és szabadságharc 55. évfordulójáról

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az ünnepi szónokok arra hívták fel a figyelmet, hogy a szabadságharcosok korabeli követeléseinek egy része mind a mai napig csak követelés maradt.

Az ünnepi szentmisét követően a hagyományoknak megfelelően a Nemzetőrség egykori épületéhez vonultak az 56-os történelmi eseményekre emlékezők.

Az idei szónok Tóth Vilmos nyugalmazott pedagógus volt, aki a forradalom és szabadságharc kapcsán arra hívta fel hallgatósága figyelmét: 1956-ban a szív diktálta a tapsot, nem pedig politikai akarat.

Itt az önkormányzat mellett pártok, civil szervezetek és cégek képviselői is koszorúval emlékeztek a hősökre. Az 56-os emlékműnél pedig Faragó László polgármester Bodó Attilával, az 56-os szövetség gyöngyösi szervezetének vezetőjével együtt koszorúzott.

Ezután a Mátra Művelődési Központban Vanek Béla, a Történelmi Igazságtétel Bizottság alelnöke mondott beszédet. A szónok szerint az 56-os fő követelések többsége a mai napig sem mondható teljesültnek, mai társadalmi problémáink nagy része pedig ennek köszönhető.

Ebben az évben a Vak Bottyán Katolikus Középiskola diákjai állították színpadra műsorukat Mi döntsük el a holnapunk címmel.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2011-10-24 )

Tovább az archívumra