Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Átadták Karácsondon az Ave Maria Kápolnát, amely a helyi születésű Szűcs Jánosné felajánlásából épült

Átadták Karácsondon az Ave Maria Kápolnát, amely a helyi születésű Szűcs Jánosné felajánlásából épült

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A hála-kápolnát a kezdetekkor a temetőbe tervezték építeni, végül az időskorúak szociális otthona udvarába került.

Olga néni azért építette az időskorúak otthonába a kápolnát, mert az otthon lakói már nem tudnak eljutni a templomba, vagy ha társuk meghalt, a temetőbe. Ezen a helyen azonban bármikor imádkozhatnak.

A több milliós kápolna építése már júniusban megkezdődött, alapkövét pedig július 11-én szentelték fel az időskorúak otthona udvarán.

Nagy dolog egy falu életében, amikor templomot, kápolnát kap. Olga néni azonban nem csak a kápolnát adományozta a közösségnek, hanem 2 évvel ezelőtt a Nepomuki Szent János szobrot is, mely a község temploma előtt található.

Olga néni 25 millió forintot adományozott a községnek, melynek egy részéből felépült a kápolna. A fennmaradó összegből pedig az időskorúak otthonát fogják bővíteni, mely jelenleg 18 fős, és mostani struktúrájában gazdaságtalan.

A falu bízik abban, hogy a későbbiekben lesz olyan lakója az otthonnak, aki a kápolna miatt költözik ide, illetve azért, hogy a vallási életét tudja gyakorolni.

Az esemény különlegessége volt, hogy Olga néni 80. születésnapját ünnepelte a kápolna átadásakor.

Szőlősi Szabina


Az Aktuális napi hírei (2011-11-02 )

Tovább az archívumra