Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az augusztusban 80 éves korában elhunyt Jankovits Jenőre emlékezett az általa alapított és vezetett Gyöngyösi Játékszín

Az augusztusban 80 éves korában elhunyt Jankovits Jenőre emlékezett az általa alapított és vezetett Gyöngyösi Játékszín

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A több mint 4 órás emlékesten a játékszínesek mellett felléptek mindazok a csoportok, amelyek valamilyen módon kötődtek Jankovits Jenő személyéhez.

Épp 3 hónapja, hogy elment. Ám Jankovits Jenőt, a gyöngyösi játékszín atyját színjátékos társai nem felejtik. Mert nem akarják. Már az augusztus végén bemutatott darabjukat is neki ajánlották.

És ott volt a színpad fölött most is. Azon az estén, amelyen mindenki rá emlékezett és minden rá emlékeztetett. A játékszínesek mellett többek között fellépett a Mozaik Színkör, ott volt a Vidróczki néptánc együttes , s eljöttek Jankovits Jenő szülővárosából, Losoncról is a Kármán József Színház művészei.

Jankovits Jenő mindene volt a zenés színház. Most néhány régi felvétel jóvoltából ismét színpadon láthattuk őt. Kedvenc számát, az Orchideákat Bodonyi Gabriellával adta elő. Színpadra lépett a Jankovits Jenő hívására mindig igent mondó Csonka Zsuzsa operaénekes is. A Hulló falevél című dalt ezúttal neki és róla énekelte.

Jankovits Jenő több mint fél évszázados munkájával nem csak színházat teremtett, de színházat szerető közönséget is. Az utódokra nem kisebb feladat hárul, mint hogy mindezt megtartsák.

Borbándi Erik


Az Aktuális napi hírei (2011-11-15 )

Tovább az archívumra