Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Komoly erőfeszítéseket tett a rendőrség az elmúlt másfél év alatt a közbiztonság javítására Garamvölgyi László összegzése alapján

Komoly erőfeszítéseket tett a rendőrség az elmúlt másfél év alatt a közbiztonság javítására Garamvölgyi László összegzése alapján

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A rendőrség országos szóvivője szerint a legtöbb településre jut körzeti megbízott, a rendőrség feltöltött létszámkerettel bír. A szóvivő arról is beszélt, hogy a szervezet felhagy az eddig közkeletű statisztikai szemlélettel.

Sajtótájékoztató Egerben, a megyei kapitányságon. Sikeres másfél évet zárhat a magyar rendőrség a szervezet szóvivője szerint. Régiókba szervezték a Készenléti Rendőrség egységeit, az idén 1200 tisztet avatnak, ráadásul költségvetési hiány nélkül zárják az évet. Arra is büszkék, hogy ma már majdnem minden településen szolgálnak körzeti megbízottak.

Egy 29 pontos intézkedéscsomag alapján dolgoznak ma a rendőrök. Így a szolgálatuk felét autóval, a másik felét gyalogosan teljesítik, az idősekre és a fiatalokra jobban figyelnek, és azokban az időszakokban többet járőröznek, amikor nagyobb esélye lehet a bűnelkövetésnek.

A rendőrség ma már nem elégszik meg azzal, ha a statisztikái szerint jónak mondható egy adott település közbiztonsága. Új szemléletet léptettek életbe. Kérdőívekkel keresik fel a polgárokat, így érdeklődnek arról, milyen a szubjektív biztonságérzetük.

Még a statisztikáknál maradva kiderült, hogy ma uzsoraügyekben 200 nyomozás folyik az országban 800 sértett és 200 gyanúsított bevonásával, Hevesben öt esetben vizsgálódnak. Harmadával csökkent egy év alatt bolti lopások és a tulajdon elleni szabálysértések száma is. A rendőrség szerint Gyöngyöspata a közbiztonság egyik mai iskolapéldája, ahol 66 százalékos, tehát átlagon felüli a bűnügyek felderítettsége. Ez a jövőben akár még tovább is javulhat, hiszen nemsokára felavatják az ottani központi rendőrőrsöt, 24 rendőrrel, akik a környező településekre is odafigyelnek majd.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2011-11-22 )

Tovább az archívumra