Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Akár egy komplett játszóteret is nyerhetett volna a hétvégén Faragó László polgármester

Akár egy komplett játszóteret is nyerhetett volna a hétvégén Faragó László polgármester

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ehhez csupán le kellett volna győznie a Polgár nővérek egyikét az 5. alkalommal megrendezett Aquaprofit Polgár Sakknapon, ahol 18 polgármester ült táblához – legalább a tisztes helytállás reményében. A helytállás megvolt, a győzelem ezúttal nem sikerült.

Az már az első lépéseknél kiderült, hogy a sakkozó polgármesterek és a nemzetközi sakknagymester Polgár lányok összecsapásaiból az utóbbiak fognak győztesen kikerülni. Pedig a Polgár lányok egyszerre 6-6 táblán játszottak, a 18 településvezető pedig szekundánsok segítségére is számíthatott. Faragó László gyöngyösi polgármester sikerként értékeli, hogy hosszú játszmára kényszeríthette Polgár Zsuzsát.

A szomszédos asztalnál Szabó Ferenc, Gyöngyöshalász polgármestere küzdött. Évtizedekkel ezelőtt a vámosgyörki vasútállomáson egy kislány – Polgár Zsuzsa – nagyon elverte őt. Azóta vágyott a revansra.

Polgár Zsuzsa, aki Amerikából jött haza erre az eseményre, azt mondja, mind a 6 táblán igen jó partikat játszott.

A tét nem volt kicsi, hisz a győztes polgármester egy komplett játszóteret vihetett volna haza településére. Mivel győzni vagy döntetlent elérni senkinek sem sikerült a Polgár lányok ellen, maradt a sorsolás. Fortuna szerepét ezúttal Vujity Tvrtko látta el.

A sakkjátszótér ugyan Bodajké lett, de nem lehettek elégedetlenek a többiek sem. Hiszen a sakk királynőivel nem mindennap lehet partit játszani. Most viszont ez megadatott nemcsak a polgármestereknek, hanem sakkozni szerető gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt.

Borbándi Erik


Az Aktuális napi hírei (2011-11-22 )

Tovább az archívumra