Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Parkolás

Parkolás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Akcióban a Városgondozási Zrt. parkoló-felügyelője. A mikuláscsomag pedig, amelyet kioszt, az autósok egyik rémálma. Szerencsére a tapasztalat az, hogy egyre kevesebb fogy ebből a fajta ajándékból.

A korábban Park-Tel típusúnak, újabban Emertnek nevezett rendszer egyszerűen működik. A VgZrt. Ügyfélszolgálati irodájában a kártyát bárki megvásárolhatja, amit újra is lehet tölteni. Parkoláskor csak a rendszámot kell az autósnak sms-ben elküldenie, amit a parkolófelügyelő bármikor visszaellenőrizhet. A mobiltelefonon történő díjfizetés azért is gazdaságos, mert szigorúan percalapon történik. Ennek ellenére a népszerűsége még nem éri el a kívánt mértéket. Az ország 18 városában működő rendszert, melyet az autósok mintegy 10-15 %-a használ, Gyöngyösön feltűnőbb matricákkal, reklámanyagokkal kívánnák népszerűsíteni. Nyáridőben viszont jó hír az autósoknak, hogy a nagyobb forgalom ellenére sincsenek parkolási gondok a belvárosban.

A mintegy 300 parkolóhely egyébként tovább fog bővülni, hiszen az őszre magánberuházásban elkészül a Gyöngy bevásárlóközpont és a Fő tér tömbbelső alatti mélygarázs is.


Az Aktuális napi hírei (2006-07-20 )

Tovább az archívumra