Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tiszai töltésfeltöltés, szabad parti út a kerékpár-pártiaknak

Tiszai töltésfeltöltés, szabad parti út a kerékpár-pártiaknak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Közép-Tisza Vidéki Vízügyi Szakaszmérnökség területén több helyen is komoly földmunkákat végeznek ezekben a hetekben. A tavaszi árvíz nyomán a töltéseket korszerűsítik, de emellett elkészül a Tisza-tó körül mintegy 20 kilométernyi új kerékpárút is.

Pár hét múlva Tiszaderzs és Tiszafüred között is zavartalanul tekerhetnek a bringás turisták, hiszen 13 kilométer hosszan épül számukra egy új kerékpárút – tájékoztatott Fejes Lőrinc, a KÖTIKÖVIZIG szakaszmérnökség-vezetője.

Kisköre és Poroszló között is folyamatban vannak a közbeszerzések, itt 25-30 kilométeres hosszban indul ősszel a kerékpárútépítés. Az út folyamatosságát közlekedésbiztonsági okokból csak a 33-as főút átkelési pontjánál kell megszakítani.

Áprilisban hosszú évtizedek óta a második legmagasabb vízszinttel áradt a Tisza, így árvíz utáni gáterősítésre is készülnek a szakaszmérnökségnél.

A néhol másfél méteres repedéseket tömörítéssel és füvesítéssel helyreállítják, így a következő árvízszezonra újra kifogástalan lesz a töltések védképessége.A tervezés már kész, a kivitelezés is megtörténhet augusztus végére mintegy 20 kilométer hosszan – tette hozzá a szakaszmérnökség-vezető.

 

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2006-07-20 )

Tovább az archívumra