Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Főiskola felújítás

Főiskola felújítás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Megkezdődött a Károly Róbert Főiskola öreg épületének felújítása. A munkálatok több mint 2,5 milliárd forintba kerülnek, az összeget több forrásból biztosítják. Az új épületet 2007 végén adják át.        

A főiskola régi főépületét 1970-ben adták át. Az akkor korszerűnek számító épület mára elöregedett, ráadásul a növekvő hallgatói létszám következtében egy idő után kicsinek is bizonyult, ezért az intézmény vezetői pályázatot nyújtottak be a Humán Erőforrás Fejlesztési Program, felsőoktatási intézmények infrastrukturális feltételeinek javítását szolgáló tenderére. Ezen 1,3 milliárd forintot nyert az intézmény az épület átalakítására és tetőtér ráépítésre. Az elnyert összeget 10%-os önerővel kell kiegészíteni. A felújítás után 2100 négyzetméternyi új oktatási terület jön létre, és a régi termeket is felújítják, Többek között kialakítanak egy 250 fős új előadótermet, felújítják a számítógépparkot, valamint akadálymentesítik az épületet.

A munkálatok hétfőn kezdődtek, a teljes átalakításnak 2007 végére kell elkészülnie. A felújítást nem csak a HEFOP segíti. PPP beruházás keretében tanszéki munkahelyeket alakítanak ki a régi kollégium helyén, 500 millió forintból, valamint központi költségvetésből megépül egy kétszintes könyvtár, így a jelenlegi 260 négyzetméter helyett 1200 négyzetméteren kapnak helyet a kölcsönözhető és helyben olvasható könyvek. Szintén központi forrásból újulnak meg azok a helyiségek, melyekre nem nyújt fedezetet az uniós pályázati pénz, így például a nagy aula. Az állam által fedezett átalakítás költsége 680 millió forint. Ezek a munkák is elkészülnek legkésőbb a jövő év végére, így 2007-ben egy teljesen felújított, az új épület arculatához illő komplexum fogadja majd a hallgatókat és oktatókat.


Az Aktuális napi hírei (2006-07-20 )

Tovább az archívumra