Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Országszerte továbbra is az egyik legismertebb intézménye a városnak a nemrégiben állami fenntartásba került Mátra Múzeum

Országszerte továbbra is az egyik legismertebb intézménye a városnak a nemrégiben állami fenntartásba került Mátra Múzeum

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Bár a komplexum fenntartása várhatóan a jövőben sem válik igazán gazdaságossá, az intézmény egyre több rendezvénnyel szeretné növelni a jegybevételt és a látogatószámot.

Az év eleje óta már nem a megye, hanem az állam működteti a Mátra Múzeumot, bár az új üzemeltető szakmai és pénzügyi elvárásai egyelőre még nem ismertek. Mindenesetre az elnyert rangos szakmai díjak és az általános ismertség mellett tény, hogy a múzeum fenntartása továbbra sem gazdaságos – ismerte el a múzeum igazgatója legutóbbi Fórumunkban. Fűköh Levente szerint a múzeumi szakma még így is méltán irigyelheti a gyöngyösi kiállítóbázist, a bevételeit és a lehetőségeit is.

Egyre több idegenforgalmi szolgáltatóval és mátrai szálláshellyel szövetkezik a múzeum a látogatószám növelésére. A kiállítások bemutatása mellett folyamatosan erősítik a rendezvény-lehetőségeket is – mondta el Fűköh Levente.

Az igazgató elmondása szerint építik a kapcsolatot a helyi TDM-mel is, valamint új kártyakedvezményeket és elektronikus jegyeket vezetnek be. Emellett idén is ott lesznek a fővárosi Utazás-kiállításon, hogy több olyan természetkedvelőt vonzzanak Gyöngyösre, akik a múzeum mellé egyben a környéket is megnézik maguknak.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2012-01-06 )

Tovább az archívumra