Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tavaly év végén adták át a település lakóinak a teljesen felújított kultúrházat Pálosvörösmarton

Tavaly év végén adták át a település lakóinak a teljesen felújított kultúrházat Pálosvörösmarton

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A 2009-ben megpályázott „Integrált Közösségi Szolgáltató Tér” kialakítása megnevezésű projektre a település mintegy 51 millió Ft-ot nyert el. A hivatalos használatba vétel egybeesett a karácsonya rendezvénnyel.

A megújult pálosvörösmarti Kultúrház műszaki átadás-átvétele még 2011. novemberében megtörtént – a használatbavételi engedélyt azonban csak decemberben vehette át a falu vezetése. De így is alig pár hónap alatt, rekord gyorsasággal készült el a felújítással a kivitelező – árulta el kérdésünkre a település polgármestere. (árulta el a falu polgármestere)

A kivitelezés során megújult az épület külső homlokzata, megvalósult a teljes szigetelés és új nyílászárókat építettek be. A pályázat keretében új székeket, asztalokat, berendezési tárgyakat is vásároltak. A pályázat nagy előnye, hogy mintegy 6,5 m Ft-ot biztosít a következő 3 évre a közösségi tér működtetésére is.

A település polgármestere elmondta: más pályázatokat is elnyertek a közelmúltban, így tovább tudják folytatni a faluban a felújítási munkálatokat.

Pálosvörösmart Önkormányzata az Európai Uniós és a Magyar Kormány segítségével egy olyan épület felújítását tudta elkészíteni, mely a község polgárainak lehetőséget ad a kulturált, vidéki lét még teljesebb megéléséhez, így például a könyvtári szolgáltatások és az internet szoba által nyújtotta lehetőségek kihasználásához tette hozzá a polgármester.

Berzsényi Gergely


Az Aktuális napi hírei (2012-01-06 )

Tovább az archívumra