Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Zeltner Imre,a Vidróczki Néptáncegyüttes alapítója, illetve Matinné Szabó Katalin, a Musica Mansueta vezetője vehette át idén a Gyöngyös Város Kultúrájáért díjat

Zeltner Imre,a Vidróczki Néptáncegyüttes alapítója, illetve Matinné Szabó Katalin, a Musica Mansueta vezetője vehette át idén a Gyöngyös Város Kultúrájáért díjat

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Mindkét együttes többszörösen ünnepelhet: a 2012-ben ötvenéves Vidróczki az elmúlt héten kapta meg a Csokonai-díjat is, a Musica Mansueta pedig épp negyedszázada alakult meg.

Korábbi díjazottak, díszpolgárok a közönség soraiban. A hagyományokat követve a Magyar Kultúra Napján adták át a Gyöngyös Város Kultúrájáért-díjat a városban maradandó kulturális értékeket teremtő művészeknek. Faragó László polgármester köszöntőjében hangsúlyozta, nagy felelősséggel kell bánnunk kulturális örökségünkkel, mert hagyományainkat őrzi.

A Vidróczki Néptáncegyüttest ötven esztendővel ezelőtt alapították. Az alapító, idősebb Zeltner Imre úgy véli, a több évtizedes folyamatos sikertörténet a csapatmunka eredménye.

Zeltner Imre a nemrég a kultusztárcától átvett közösségi Csokonai-díjról is említést tett, amelyet a csoport legmagasabb kitüntetésének minősített.

25 éve muzsikál Gyöngyösön a másik díjazott, Matinné Szabó Katalin által irányított Musica Mansueta. A zenekarvezető ugyancsak egy közösség sikerének tartja a kulturális elismerést.

A díjazottak neve bekerül egy díszes almanachba is az ilyenkor járó emlékplakett és a pénzjutalom mellé. Mint megtudtuk, a Vidróczki és az Musica Mansueta önálló gálákra készül az ünnepi évben, de márciusban egy különleges közös fellépést is terveznek a Cantus Corvinussal.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2012-01-23 )

Tovább az archívumra