Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Egyes, az interneten megjelent információk szerint jelentősen csökkent az országos vérkészlet

Egyes, az interneten megjelent információk szerint jelentősen csökkent az országos vérkészlet

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Éppen ezért minden aktív önkéntest véradásra próbálnak ösztönözni. Gyöngyösön az ország más területeivel ellentétben az elmúlt 2 hónapban minden véradáson többen vettek részt, mint várták.

Ezek még a decemberi városi véradónapon készült képek. A gyöngyösi véradásszervezők már akkor úgy szerették volna zárni az évet, hogy megfelelő mennyiségű vértartalék álljon rendelkezésre azokban a hetekben, amikor a véradók aktivitása csökken. Ilyen időszak például a karácsony és szilveszter közötti hét, valamint az év eleje. A jelek szerint a szakemberek teljesítették a decemberben kitűzött célt, ugyanis az interneten megjelent információkkal ellentétben a gyöngyösi körzetben nincs vérhiány.
A statisztikai adatok alapján idén eddig minden, a környéken szervezett véradáson a tervezettnél több vért sikerült összegyűjteni. Így a gyöngyösi körzet véradói azokon a területeken is segíteni tudnak, ahol a megbetegedések miatt átmenetileg csökkent a donorok száma.
A véradásszervező hozzátette, annak, aki nem tud megjelenni a kiszállásos véradásokon, péntekenként 9-12 óráig a Bugát Pál Kórházban adhat vért.
Nagy Réka

Az Aktuális napi hírei (2012-01-23 )

Tovább az archívumra