Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A magas üzemanyagárak és az azokhoz kapcsolódó nagymértékű jövedéki adó ellen tiltakoztak Gyöngyös határában ma egy polgárőr szervezet képviselői a Magyar Nemzeti Gárda tagjaival együtt

A magas üzemanyagárak és az azokhoz kapcsolódó nagymértékű jövedéki adó ellen tiltakoztak Gyöngyös határában ma egy polgárőr szervezet képviselői a Magyar Nemzeti Gárda tagjaival együtt

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A főszervező szerint a következő alkalommal már a százhalombattai olajfinomító előtt folytatják a demonstrációt.

Ez most zsebre menő harc: a benzin és a dízel árának letöréséért lobogtak ma az Árpád-sávos zászlók. A 3-as út gyöngyösi bevezető szakaszánál 20-25 fő tiltakozott félpályás útlezárással a magas üzemanyagárak és az azokhoz kapcsolódó csaknem 40 százalékos jövedéki adó mérsékléséért. A tiltakozókat a Magyar Nemzeti Gárda megyei szervezete mozgósította, hozzájuk csatlakoztak a Szebb Jövőért Polgárőrség tagjai.

Ma csak itt, Gyöngyösön demonstráltak, de az akciót Janicsek János főszervező, a Magyar Nemzeti Gárda megyei vezetőjének elmondása szerint legközelebb a százhalombattai olajfinomító előtt folytatják majd.

Korábban már a Jobbik is hasonló tiltakozó akciókba kezdett. A párt új törvényjavaslatával az üzemanyagok áfájának 25-ről 18 százalékra mérséklését szeretné elérni. A benzin és a dízel ára a piaci becslések szerint az elmúlt héthez hasonlóan tovább csökkenhet.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2012-01-30 )

Tovább az archívumra