Kezdőlap » Hírek - Aktuális » 2012. január elsejétől új jogszabályok léptek életbe, valamint a már meglévők is módosultak a kormány határozata alapján az okmányirodákbanVáltozott többek között az útlevél, a gépjármű és a vállalkozói ügyintézés is, melyekről az ügyfelek már decemberben

2012. január elsejétől új jogszabályok léptek életbe, valamint a már meglévők is módosultak a kormány határozata alapján az okmányirodákbanVáltozott többek között az útlevél, a gépjármű és a vállalkozói ügyintézés is, melyekről az ügyfelek már decemberben

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Változott többek között az útlevél, a gépjármű és a vállalkozói ügyintézés is, melyekről az ügyfelek már decemberben kaptak tájékoztatást.

Az idei évtől kezdve módosult és új jogszabályokkal bővült az okmányiroda működése Gyöngyösön. Útlevél, gépjármű, vállalkozói ügyintézés- ezek a legfontosabbak, amelyek az állampolgárokat érintik. Többségében az illetékek összege változik. Van, ami olcsóbb lesz és van, ami drágul.

Aki idén útlevelet szeretne igényelni, annak figyelembe kell vennie a duplailletéken felül az igazgatási szolgáltatási díj pótdíját is.

Módosult a gépjármű ügyintézés is ez évtől, ugyanis nőtt a tulajdonost és az üzemben tartót érintő vagyonszerzési illeték mértéke.

Elmondható tehát, hogy az átírás drágább lett, ám ha idősebb autóról van szó, és kisebb kilowatt teljesítményű, akkor azoknál olcsóbb ez az intézkedés.

Január elsejétől új adásvételi és üzembetartói szerződések vannak, melyekben már szerepeltetni kell az adott km/h állásokat is.

Mindezek mellett oda kell figyelniük az idei évtől a vállalkozóknak is a változásokra, ugyanis 2012-től már nem csak nyitni, hanem megszűntetni is lehet vállalkozást, amelyhez ügyfélkapu sem kell.

Az állampolgárok már tavaly évvégétől is tájékozódhattak a módosításokról az interneten, az okmányirodában vagy a kiadványokban. Egyesek például már decemberben átíratták autójukat, hiszen tudták, hogy idén növekednek az árak.

Szőlősi Szabina


Az Aktuális napi hírei (2012-01-30 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:03
Zeneiskolások előadása - Farkas Brigitta - Grecsanyinoff: Tréfacsináló
15:06
Egy nap a világ - utifilm sorozat - India 1. rész
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:06
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:35
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:23
Reklám
18:25
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Zongoraavató hangverseny (részlet)
19:07
Reklám
19:10
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:22
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:35
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság