Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Egész napos ifjúsági rendezvénnyel várták ma a Mátra Művelődési Központban a város fiataljait

Egész napos ifjúsági rendezvénnyel várták ma a Mátra Művelődési Központban a város fiataljait

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Városi Diáknapon idén is kitüntetésben részesült három, a képviselőtestület által kiválasztott diák.

A Berze Nagy János Gimnázium tanulóinak műsorával nyitották meg a Városi Diáknapot. A diákokhoz intézett köszöntőbeszédében Faragó László polgármester elmondta, a szülőknek és a pedagógusoknak is kötelességük a tehetséges fiatalok támogatása. A kimagasló eredményeket 5 éve már a városvezetés kitüntetéssel is jutalmazza.

A Semmelweis Orvostudományi Egyetemen tanuló egykori Berzés diák, Fekete Iván idén a Gyöngyösi Fiatalok a Tudásért kitüntetést vehette át, amit a természettudományi versenyeken elért eredményeinek köszönhetően ítéltek meg neki. Iván a jövőjét is ezen a területen képzeli el.

Bánszki Bence végzős tanuló a Berze Nagy János Gimnáziumban. Õ a sportban elért sikereivel érdemelte ki az elismerést. Bár a fiú sífutóként és biatlonistaként évek óta kiemelkedő eredményeket ér el hazánkban és a nemzetközi mezőnyben is, mégis fontosnak tartja a továbbtanulást.

A művészeti díjat idén Domoszlai Editnek, a Pécsi Balett ösztöndíjjal szerződtetett táncosának ítélték oda, aki jelenleg Berlinben tanul, így kitüntetését édesanyja vette át.

Nagy Réka


Az Aktuális napi hírei (2012-02-09 )

Tovább az archívumra