A benzin és az élelmiszerek után most a hús és húskészítmények a következnek, annak ellenére, hogy az élő sertés ára hamarosan stagnálni fog.

Sertés, baromfi, kolbász és füstölt húsok- egyelőre mindenfajta hús fogy még ártól függetlenül az üzletben. Előreláthatólag márciustól azonban 10-12 %-os áremelkedésre kell számítanunk az alapanyagok drágulása miatt, az élő sertés árának növekedése viszont megáll, mint ahogy az uniós piacokon is megtörtént néhány hete. Bár még így is nagyon drága.- tette hozzá Tóth Zoltán
Köszönhetően a horribilis áraknak, kevesebb a vevő a húsboltban. Sokan heti 1-2 alkalommal térnek be az üzletbe, és fizetéskor van nagyobb forgalom.
A megkérdezett vevők akkor is meg fogják venni a húskészítményeket, ha drágul márciustól.
Szőlősi Szabina