Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A forintgyengülés hatására várhatóan tavasszal újabb áremelkedésre kell számítanunk országszerte

A forintgyengülés hatására várhatóan tavasszal újabb áremelkedésre kell számítanunk országszerte

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A benzin és az élelmiszerek után most a hús és húskészítmények a következnek, annak ellenére, hogy az élő sertés ára hamarosan stagnálni fog.

Tóth Zoltán 26 éve dolgozik a húsiparban. Elmondása szerint a válság rányomta a bélyegét az iparágra, ezáltal csökkent a forgalma. Bár ő nem számít áremelkedésre, úgy véli, ha mégis bekövetkezne, akkor még több vevőtől esne el.

Sertés, baromfi, kolbász és füstölt húsok- egyelőre mindenfajta hús fogy még ártól függetlenül az üzletben. Előreláthatólag márciustól azonban 10-12 %-os áremelkedésre kell számítanunk az alapanyagok drágulása miatt, az élő sertés árának növekedése viszont megáll, mint ahogy az uniós piacokon is megtörtént néhány hete. Bár még így is nagyon drága.- tette hozzá Tóth Zoltán

Köszönhetően a horribilis áraknak, kevesebb a vevő a húsboltban. Sokan heti 1-2 alkalommal térnek be az üzletbe, és fizetéskor van nagyobb forgalom.

A megkérdezett vevők akkor is meg fogják venni a húskészítményeket, ha drágul márciustól.

Szőlősi Szabina


Az Aktuális napi hírei (2012-02-16 )

Tovább az archívumra