Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Gyöngyöstől nem messze zajlik a megye egyik legnagyobb uniós beruházása, a Tarna-menti falvak közös szennyvízprogramja, amely tavaly nyáron indult el

Gyöngyöstől nem messze zajlik a megye egyik legnagyobb uniós beruházása, a Tarna-menti falvak közös szennyvízprogramja, amely tavaly nyáron indult el

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A többmilliárdos projekt megvalósítása nélkül a szakértők szerint hamarosan ivóvíz nélkül maradna hat település. Az adminisztráció kész, így most már a fizikai munka is elkezdődik.

A kivitelezői szerződés aláírásának pillanata. A hosszas engedélyeztetés miatt egy év telt el a pályázati forrás elnyerése után, de ahhoz képest, hogy a Tarnamente hat települése 1994 óta várt a csatornázás elkezdésére, ez már nem is nagy idő. A beruházás hat falu – Kál, Kompolt, Kápolna, Tófalu, Aldebrő, illetve Feldebrő – szennyvizét oldja meg, egyben megmenti az eddigi folyamatos talajszennyezés miatt sérülékeny közös ivóvízbázist is. Tavasszal egyszerre mind a hat településen elindul az építkezés, tudtuk meg a projekt vezetőjétől., Kompolt polgármesterétől.

Herman István országgyűlési képviselő köszöntőjében szorgalmazta, hogy minél több helyi vállalkozást vonjanak be a munkálatokba. Ezzel Balázs Zoltán is egyetértett, mert mint mondta, nem csak a környezet védelme fontos, hanem a munkahelyek megtartása is.

A településeken összesen száz kilométernyi csővezetéket fektetnek le idén. Az unió a 4,2 milliárdos projekt 85 százalékát állja a KEOP-program segítségével.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2012-02-16 )

Tovább az archívumra