Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Jelentős környezetkárosítás történt Pálosvörösmart és Mátrafüred között

Jelentős környezetkárosítás történt Pálosvörösmart és Mátrafüred között

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Erre a hétvégén lakossági bejelentés nyomán derült fény. Egy korábbi bányában ismeretlenek nagy mennyiségű veszélyes hulladékot, bitument helyeztek el. A hatóságok már vizsgálódnak.

Szétvágott tartály, hordók, és rengeteg kifolyt bitumen az egykori bányában, Pálosvörösmart határában. A katasztrófavédelmet és a rendőrséget is értesítette valaki az itteni látvány miatt. A hatóságok egymás után jelentek meg a helyszínen, jöttek iparbiztonsági és környezetvédelmi szakértők is.

Ez a két öt köbméteres gáztartály a szakértők szerint ugyancsak tele van veszélyes anyaggal, így ezeket sem szabad itt tárolni az erdőben. A rendőrség eljárást indított, és ha megtalálják a felelőst , akkor komoly büntetést kaphat.

A terület Pálosvörösmart és Mátrafüred határán található, közel a patakhoz. Gyöngyös közigazgatási területére esik a szennyezés, de Szemes Paula tájékoztatása szerint az intézkedés feladata a katasztrófavédelemre és nem az önkormányzatra tartozik. .

Azt, hogy a bitumen és a tartályok hogyan és mikor kerültek a bányába, még vizsgálják. Az okozott kár nagyságrendjét a szakértők fogják kideríteni, és a felelős megnevezése is rájuk vár.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2012-04-03 )

Tovább az archívumra