Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Személyi térítési díjat kell fizetni azoknak a bölcsődéknek, ahol az önkormányzat kötelezi a törvény bevezetését

Személyi térítési díjat kell fizetni azoknak a bölcsődéknek, ahol az önkormányzat kötelezi a törvény bevezetését

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Minden településen eltérő összeget kérhetnek a szolgáltatásért. Több városban már bevezették. Gyöngyösön méltányos döntést hoztak.

Egy törvényjavaslat szerint idén akár 20 ezer forintba is kerülhet a bölcsőde havonta a kisgyermekes szülőknek. Jövedelemhez igazodóan kell majd fizetni a szolgáltatásért. Bár még nem minden település döntött, van, ahol már most tudják, hogy ingyenes marad. A díj az egy főre jutó havi jövedelem 25 százaléka lehet.

Bár Gyöngyösön nem kell majd többet fizetni, a törvény bevezetése előtt mégis sokan aggódtak.

A bölcsődei szolgáltatást nagyon sokan kihasználják, hisz az anyukák minél hamarabb szeretnének munkába állni a jövedelem növelése érdekében. A törvény bevezetésével azonban sokan dönthetnek majd másképp, hiszen így is sokat segítenek az intézmény működésében, azzal hogy játékokat, élelmiszert, tisztálkodó szereket adnak.

Az 1990-es években folyamatosan zártak be a bölcsődék, 2004 óta viszont egyre több intézmény nyílik országszerte, és a férőhelyek száma is egyre csak gyarapodik. A személyi térítési díj bevezetésével azonban félő, hogy sokan inkább nem járatják az intézménybe gyermeküket.

Szőlősi Szabina


Az Aktuális napi hírei (2012-04-19 )

Tovább az archívumra