Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Vannak, akik örülnek annak, hogy beköszöntött a kánikula, a gyerekeket, az időseket, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedőket azonban megviseli a hirtelen jött hőség

Vannak, akik örülnek annak, hogy beköszöntött a kánikula, a gyerekeket, az időseket, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedőket azonban megviseli a hirtelen jött hőség

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A rosszullétek elkerülése érdekében az orvosok fokozott figyelemre intenek mindenkit.

Időseket, fiatalokat, betegeket és egészségeseket egyaránt megviseli a hirtelen jött meleg. A nagy melegben nem csak hőgutát kaphatunk. Egy másik, kevésbé ismert kórképpel, az úgynevezett hőpangással is számolnunk kell.
A következő napokban nem csak a hőség, de az UV-B sugárzás is extrém nagy lesz. A déli órákban ilyenkor akár 15-20 perc alatt is leéghetünk. Azok, akik a munkájuk miatt kénytelenek egész nap a szabadban tartózkodni, fontos, hogy figyeljenek az elvesztett folyadék pótlására és ha tehetik, óránként legalább egy pár percre húzódjanak árnyékba. Ugyanis őket érintik leginkább ilyenkor a hőleadási zavarok.
Az imént felsorolt betegségek gyakran nagyfokú izzadás, hányinger, hányás, szapora légzés és szapora pulzus formájában jelentkeznek. A szakemberek azt javasolják, ezek szakszerű és hatékony kezeléshez vegyünk igénybe orvosi segítséget.

Nagy Réka


Az Aktuális napi hírei (2012-06-18 )

Tovább az archívumra