Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Mobilinternet átjátszó állomás működése miatt tiltakoznak Gyöngyössolymoson

Mobilinternet átjátszó állomás működése miatt tiltakoznak Gyöngyössolymoson

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Egy ismert mobilszolgáltató építtetett tornyokat és mobilhálózati berendezéseket márciusban a településen, ami a lakók szerint ártalmas az egészségükre. A magántulajdonra épült tornyok miatt a tulajdonosnak petíciót nyújtottak be.

Kisebb tömeg gyűlt össze ebben a Gyöngyössolymosi utcában, hogy tiltakozzon a mobil Internet átjátszó állomás ellen. A tiltakozást a gyöngyösi építési hatóság szemléjének időpontjára időzítették.

A tornyokat és mobilhálózati berendezéseket ennek a Gyöngyössolymosi asszonynak a tulajdonában lévő épületre szerelték fel.

Ez váltotta ki a feszültséget, mert a helyi lakosok szerint a mobiltorony túl közel van a házukhoz, ami az egészségre ártalmas sugarakat szór szét a településen. Sokak szerint az átjátszó állomás által kibocsátott sugarak miatt néhányan már fejfájásra, hányingerre panaszkodnak.

A tulajdonosnak egy írásban foglalt petíciót próbáltak átadni – és kérték, ne engedélyezze az átjátszó működését.

Az asszony ezt nem vette át.

A helyiek összefogtak annak érdekében, hogy megváltoztassák az egészségügyi határértéket meghatározó törvényt.

A település lakóinak egy része kártérítési pert indít, valamint az ingatlanon lévő berendezés engedélyét is felülvizsgáltatják, mivel állításuk szerint ez az épület hivatalosan egy kecskeól.

A mobilállomás most nem sugároz, mivel eddig még tisztázatlan okok miatt egy hete kigyulladt.

A tiltakozások miatt kerestük a mobilszolgáltató kommunikációs vezetőjét is, de adásunkig nem sikerült elérni. Azonban egy lapnak azt nyilatkozta: a Magyarországra telepített tornyok szigorúan alkalmazkodnak az európai, és magyar egészségügyi határértéket is tartalmazó előírásokhoz. A hivatalos méréseket pedig kizárólag az Országos Sugárbiológiai és Sugárkutató intézet jogosult elvégezni.

Vidák Renáta


Az Aktuális napi hírei (2012-06-21 )

Tovább az archívumra