Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Már 5. alkalommal rendezte meg a Mátra Jövője Turisztikai Egyesület a Mátrai Múzeumok Éjszakája programsorozatot.

Már 5. alkalommal rendezte meg a Mátra Jövője Turisztikai Egyesület a Mátrai Múzeumok Éjszakája programsorozatot.

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A régiónk több településén keresztül kanyargó útvonalon az ide érkező turisták az összes helyi jellegzetességgel, borral és étellel megismerkedhettek. A szervezők bíznak abban, hogy az ehhez hasonló túrák fellendítik a térség turizmusát.

Tárogató zenéjére gördült be az a nosztalgia vonat a gyöngyösi állomásra. Ezzel érkeztek a turisták a Mátrai Múzeumok Éjszakájára. A Gyöngyöspatától Markazig, Kisnánán át Sirokig kanyargó túrán idén is több százan vettek részt.

A múzeumok, helyi tájházak és kulturális kiállítások megtekintése mellett a résztvevőknek lehetőségük volt kipróbálni az egyes tájegységek jellegzetes borait, kulináris élvezeteit: így például Kisnánán a herőcét, Sirokban a tócsnit, Markazon a náplonkát. A legtöbben már nem először vesznek részt a mátrai túrán.

A Moszkvában született, de már Magyarországon élő Nyikolaj például a minden évben a mátrai múzeumjárókkal tartott.

Felsorolni is hosszú lenne azokat a programokat, amelyekkel az egyes helyszíneken várták a vendégeket. Gyöngyöstarjánban például a Szent Iván-éj közeledtével utcazene fesztiválon lehetett kikapcsolódni, Gyöngyöspatán a Jessze-oltárt tekinthették meg a kíváncsiak, Kisnánán pedig a frissen felújított várban bárkiről kiderülhetett, hogy boszorkány-e.

Ezek a túrák turisztikai szempontból többnyire csak ízelítők és kedvcsinálók: az igazi idegenforgalmi értéke a visszatérő vendégekből adódhat és abból, hogy messzire viszik jó hírünket.

Berzsényi Gergely


Az Aktuális napi hírei (2012-06-25 )

Tovább az archívumra