Kezdőlap » Hírek - Aktuális » 156 milliós beruházással egy év alatt alakítottak óvodává egy régi iskolát Jászárokszálláson

156 milliós beruházással egy év alatt alakítottak óvodává egy régi iskolát Jászárokszálláson

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Dobó úti új intézményépület 120 ovis számára biztosít kényelmes, korszerű környezetet. Az önkormányzat mára mind a 300 helyi óvodásnak biztosítani tudja a színvonalas elhelyezést.

Örültek a Dobó úti óvoda ovisai az új intézménynek, amelyet egy évtizedek óta használaton kívül álló egykori iskolaépületben alakítottak ki.

Az átépítés tele volt meglepetésekkel, például találtak egy mindössze 30 centiméter mélyen elhelyezett gázvezetéket, amelyet véletlenül át is vágott a munkagép – emlékeztetett a városvezető. A négy foglalkoztató termet, az új vizesblokkokat és a tornatermet 120 idejáró ovis veszi igénybe. Van lift is, odakint pedig egy 200 négyzetméteres gumiszőnyeggel felszerelt játszótéren tölthetik idejüket a kicsik.

Az önkormányzat tavaly is javított a 300 árokszállási óvodás elhelyezésén. Akkor mintegy kétszáz gyermeknek teremtettek korszerűbb környezetet, jegyezte meg Csomor János intézményigazgató.

A 156 milliós beruházásból 100 millió forintot biztosított egy uniós pályázat, és a keretet a magyar állam is kiegészítette 16 millió forinttal. Az önkormányzat negyvenmillió forintot állt az átalakításból. A gyermekek komfortérzetét a lépcsőfordulókban elhelyezett nagy játékfigurák is növelik, és persze a rengeteg játék, amellyel megtöltötték az új óvodát.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2012-08-23 )

Tovább az archívumra