Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Több fejlesztést is megvalósított a Gyöngyös szélén található sertéstelepet üzemeltető társaság, hogy a minimálisra csökkentse a telep által okozott szaghatásokat.

Több fejlesztést is megvalósított a Gyöngyös szélén található sertéstelepet üzemeltető társaság, hogy a minimálisra csökkentse a telep által okozott szaghatásokat.

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ezek teljesen ugyan sosem fognak megszűnni, de azt ígérik: a júliusban tapasztalthoz hasonló bűz többé nem lesz a városban.

Számos bejelentés érkezett júliusban a gyöngyösi önkormányzathoz a városban érezhető kellemetlen szagok miatt. Akkor több napig terjengett a kellemetlen szag a városban. A büdös innen jött. A városszéli sertéstelep szagát hozta a szél a városba. Az bűzzel kapcsolatban Faragó László polgármester a Gyöngyösi Újság legutóbbi számában kérte a városlakók türelmét, azt is megfogalmazva, hogy a sertéstelepen minden az előírásoknak megfelelően zajlik. Ezt erősítette meg érdeklődésünkre Nagy István, a telepet üzemeltető szövetkezet elnöke is, aki szerint a bűz akkor volt erős, amikor a trágyát az előírások szerint a földekre permetezték. Erre azonban házon belül egy hatékonyabb módszert fejlesztettek ki.

Emellett a telepen folyamatban van egy úgynevezett szeparátor beépítése, és baktériumok segítségével is igyekeznek csökkenteni a szaghatásokat, amelyek azonban teljesen sohasem fognak megszűnni.

Nagy István azt mondja: a most tapasztaltnál sokkal több toleranciára lenne szükség, hogy a negyven főt foglalkoztató üzem jövője ne kerüljön veszélybe, július végén ugyanis több feljelentés is született az erős szagok miatt.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2012-09-13 )

Tovább az archívumra