Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Másodszor szervezte meg éves tárlatát a Gyöngyösi Műhely a Mátra Honvéd Kaszinóban

Másodszor szervezte meg éves tárlatát a Gyöngyösi Műhely a Mátra Honvéd Kaszinóban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az alkotóközösség az elmúlt évben új tagokkal gyarapodott, s alakrajzfestési foglalkozásaik is egyre népszerűbbek. Mostani kiállításuk a rájuk jellemző sokszínűséget igyekszik megmutatni.

Az utóbbi évek legsikeresebb alkotótáborán van túl a Gyöngyösi Műhely. A Mátra Honvéd Kaszinóban megrendezett éves tárlatukon mégsem a Gyöngyöspatán készült képek dominálnak, hanem a Műhelytől megszokott alkotói sokszínűséggel találkozhatunk. A havi rendszerességgel megtartott alakrajzfestés foglalkozások azonban már egyre inkább éreztetik hatásukat.

Mindössze egy éve csatlakozott a műhelyhez Sárossy Mária is, akinek két portréja már itt van a kiállításon.

Hegedűs István az elmúlt egy évben készített szobraiból válogatott erre a tárlatra. Számára a fához, mint alapanyaghoz és az emberhez, mint témához való visszanyúlás a művészi megújulást jelentette. Mint mondja, az utóbbi időben termékenyebb, mint valaha.

Ez elmondható az egész Gyöngyösi Műhelyről, akik jövőre szívesen mutatnák be munkáikat egy a mostaninál nagyobb kiállítótérben. Erre meg is van minden esélyük, hiszen a kaszinó épülete a város tulajdonába került, s a tervek között szerepel a fölszinti rész galériává való átalakítása is.

Borbándi Erik


Az Aktuális napi hírei (2012-09-13 )

Tovább az archívumra