Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Egri csillagok Gyöngyösön címmel múzeumpedagógiai csereprogramot szervezett a gyöngyösi Mátra Múzeum és az egri Dobó István Vármúzeum

Egri csillagok Gyöngyösön címmel múzeumpedagógiai csereprogramot szervezett a gyöngyösi Mátra Múzeum és az egri Dobó István Vármúzeum

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az egy hétig nálunk vendégeskedő egri múzeumpedagógusok különböző előadásokat és foglalkozásokat tartottak a gyöngyös és környéki iskolák tanulóinak.

Interaktív történelemóra – múzeumpedagógus módra. A gyöngyössolymosi Nagy Gyula Általános Iskola tanulói az „Élet a végvárakban” című előadásra érkeztek a Mátra Múzeumba: játékos formában betekintést nyerhettek a középkori vitézek és az udvarhölgyek életébe.

Bognár Diánát is korabeli ruhába öltöztették a rendkívüli történelemórán.

Gyöngyös és környéki általános iskolákból 10 csoport jelentkezett a négy különböző múzeumpedagógiai foglalkozásra, melynek középpontjában a 460 éve történt egri várostrom állt.

Idén emlékezünk meg Gárdonyi Géza halálának 90., jövőre pedig születésének 150. évfordulójáról: ez a kettős jubileum adta az apropóját a Gárdonyi emlékévnek, melyre a gyöngyösi és az egri múzeumok így szerették volna felhívni a figyelmet.

Berzsényi Gergely


Az Aktuális napi hírei (2012-10-03 )

Tovább az archívumra