Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Amikor szervezni kezdték a Zene Világnapjának idei koncertjét, még csak egyszerű hangversenyben gondolkodtak, melyen a Pátzay János Zeneiskola növendékei és tanárai lépnek majd fel

Amikor szervezni kezdték a Zene Világnapjának idei koncertjét, még csak egyszerű hangversenyben gondolkodtak, melyen a Pátzay János Zeneiskola növendékei és tanárai lépnek majd fel

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Szent Bertalan templomba történt augusztusi betörés után azonban a művelődési ház vezetői úgy döntöttek, hogy jótékonysági hangversenyt rendeznek ezen a napon, melynek bevételét az ellopott műkincsek pótlására ajánlják fel. 109 ezer forint gyűlt össze.

Hatodik éve, hogy a zene világnapján a Szent Bertalan templomban hallhatnak koncertet a gyöngyösiek. A mostani mégis egy kicsit különbözött a korábbiaktól. Egy szomorú augusztusi eset miatt lett jótékonysági és szolidaritási hangverseny.

Az augusztusi betörésben elvitt műkincseket ugyan nem pótolja az a 109 ezer forint, ami az adományokból összegyűlt, Juhász Ferenc kanonok mégis a gyöngyösiek segítőkészségét dicsérte.

A koncert a tekintetben is rendhagyó volt, hogy ez volt az első olyan egészestés hangverseny, melyen a Pátzay János Katolikus Zeneiskola tanárai és növendékei közösen léptek fel. Jakkel Mihály Zsolt, az iskola igazgatója a közös zenélés élményét emelte ki.

Juhász Ferenc kanonok szerint a Szent Bertalan templom az imádság mellet a muzsikára, a muzsika befogadására lett predesztinálva. Ezért szeretnék, hogy minél gyakrabban – nemcsak a zene világnapján – hallhassák a gyöngyösiek a zeneiskolások hangversenyeit, itt a Nagytemplomban.

Borbándi Erik


Az Aktuális napi hírei (2012-10-03 )

Tovább az archívumra