Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szenet vitt a Mátrai Erőmű Balatonba

Szenet vitt a Mátrai Erőmű Balatonba

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Több mint hetven mázsa lignitet borított le a Mátrai Erőmű a balatoni általános iskola udvarán. A cég idén százötven mázsa tüzelővel segít az önkormányzatnak, és majdnem tízszer ekkora mennyiséget ad az ország közel nyolcvan településének.

Idén biztosan nem lesz szénszünet a Heves megyei Balaton község általános iskolájában, köszönhetően a Mátrai Erőmű által a településnek adományozott mintegy százötven mázsa lignitnek. Mata Tibor, a bükkábrányi bánya igazgatója elmondta: a százötven mázsa ingyenes szén mellett további százötven mázsát biztosítanak az önkormányzatnak féláron. Az erőmű az idei télen csaknem nyolcvan településnek nyújt hasonló segítséget, mintegy százezer mázsa lignit szétosztásával.
Az erőmű már tavaly is Balaton község segítségére sietett. Udzeliné Murányi Enikő, Balaton polgármestere Horváth László megyei kormánymegbízottat kereste meg, aki a Mátrai Erőműhöz fordult. Balaton község évek óta forráshiánnyal küzd, így mintegy tizennyolc millió forintos adósságot halmozott fel. Horváth László kormánymegbízott emlékeztetett: a kormány ezt a hitelállományt átvállalja, ahogy jövőre az iskola működtetését is átveszi az önkormányzattól.

Heves megyében még tucatnyi település küzd a balatonihoz hasonló nehézségekkel, a Mátrai Erőmű azonban nem csak ezeknek az önkormányzatoknak, hanem az ország távoli részein lévő településeknek is segít téli tüzelővel.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2012-11-12 )

Tovább az archívumra