Kezdőlap » Hírek - Aktuális » November 23-ig igényelhető a Bursa Hungarica ösztöndíj

November 23-ig igényelhető a Bursa Hungarica ösztöndíj

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Jövőre is támogatja a gyöngyösi önkormányzat a nehéz helyzetben lévő egyetemistákat és főiskolásokat. Fontos változás a Bursa Hungarica-t igénylők számára, hogy idén már csak elektronikus úton lehet pályázni az ösztöndíjra.

Gyöngyös önkormányzata idén is csatlakozott a Bursa Hungarica ösztöndíjrendszerhez. Pályázhatnak azok a hallgatók, akik felsőfokú intézményben, nappali tagozaton akár alap-, akár mesterképzésben tanulnak, illetve az érettségi előtt álló tanulók is.
A Bursa Hungarica ösztöndíjpályázat részletes kiírása, illetve a szükséges dokumentumok elérhetők Gyöngyös honlapján.

Lászlóné, az önkormányzat Közigazgatási és Intézményirányításai Igazgatóságának vezetője elmondta: Gyöngyösön azok lehetnek jogosultak a Bursa Hungarica ösztöndíjpályázat támogatására, akiknek a családjában az egy főre jutó jövedelem a 45600 forintot nem haladja meg. Emellett vizsgálják azt is, hogy az igénylő családjában van-e tartós munkanélküli, tartósan beteg, s az is szempont, hogy kollégiumi elhelyezést igénybe vesz-e a hallgató.
Fontos változás, hogy idén már elektronikus úton kell regisztrálniuk azoknak, akik szeretnének a pályázaton támogatást nyerni. A legegyszerűbb elérési útvonal, ha az érintettek az Eper Bursa rendszeren regisztrálnak. A nyomtatványt az Igazgatóság szociális csoportjához a mellékletekkel együtt kell beadni.
Gubancsik Lászlóné elmondta azt is: az önkormányzat 3 millió forintot biztosít erre a célra, a támogatás havonta legfeljebb ötezer forint lehet, amit az állam ugyanennyivel egészít ki, és a legrászorultabbak számára a heves megyei önkormányzat további kiegészítést ad.
A benyújtási határidő november 23. A települések önkormányzatai december 17-ig kötelesek elbírálni a pályázatot és az eredményről 21-ig tájékoztatni kell a fiatalokat vagy elektronikus, vagy postai úton.

Szőlősi Szabina


Az Aktuális napi hírei (2012-11-12 )

Tovább az archívumra