Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!
Márton napi bormustrát tartottak Markazon, a Markazi Hegyközség szervezésében. Az újbor-kóstolón 17 termelő több mint 50 borát kóstolhatták az érdeklődők a libatepertő és a libazsíros kenyér mellé.

– Át kell értékelni a technológiánkat a nagy hőség miatt, ami egész nyáron volt, most már inkább a savtartalmat kell nézni a szőlőkben a szüret időpontjának megállapításakor és nem a cukorfokot. A sav nagyon fontos alkotóeleme a mustnak és a bornak – szögezte le a hegybíró.
Mint elhangzott: a hőség és az aszály következtében közel 30 százalékkal kevesebb termett, és fehér borok illatossága is kevésbé intenzív.
A Márton napi újborkóstolón, a 17 termelő több mint 50 féle fehér, vörös és rosé bora mellől nem hiányozhatott a libatepertő és a libamájas zsíros kenyér sem.
Pásztor Csilla