Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Százharminc évre emlékeznek a József Attila Szakközépiskolában

Százharminc évre emlékeznek a József Attila Szakközépiskolában

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Fennállásának 130. évfordulóját ünnepli a József Attila Szakközépiskola. A rendezvénysorozat megnyitó ünnepségén az 1882-ben megalapított intézmény történetéről egykori vezetők meséltek.

Nem csak szóban utaztak vissza az időben, képek, valamint a kiállított termékek segítségével is felidézték az elmúlt esztendőket az ünneplők. Fotók, versek és dalok segítségével emlékeztek vissza az intézmény történetére és pedagógusaira.
Az eseményre egykori igazgatókat és kollégiumi vezetőt is meghívtak. Így megosztotta emlékeit az ünneplőkkel Orosz László egykori igazgató, és Horváth Attila, az intézmény korábbi vezetője is, aki tizenöt évig állt a József Attila Szakközépiskola élén.
Sinka Istvánné, az iskola jelenlegi igazgatója arról beszélt: fontos változás lesz az intézmény életében, hogy a jövő tanévtől új típusú szakképzést vezetnek be, így 3 év alatt szakmát szerezhetnek a tanulók faipari, építőipari, könnyűipari valamint élelmiszeripari szakmacsoportokban.
A jubiláló intézményben az elkövetkezendő napokban az tanulóknak különböző sport- és egyéb versenyeket, József Attila versmondó délutánt szerveznek, de programokkal várják az általános iskolásokat is.
A jubileumi ünnepséget egy kiállítással is színesítették.
Itt megismerkedhettek az iskola és a kollégium történetével, valamint a diákok munkáit is megtekinthették az érdeklődők.

Tovább az archívumra