Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Felelősek vagyunk a segítségre szorulókért

Felelősek vagyunk a segítségre szorulókért

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Szociális Munka napja alkalmából rendeztek ünnepséget a Mátra Művelődési Központban, Gyöngyösön. A hagyományokhoz hűen átadták a Gyöngyös Város Szociális Ügyéért kitüntetést, melyet az idén dr. Juhász Györgynének, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gyöngyösi csoportvezetőjének ítélt oda a képviselő-testület. Az elfogadás díját a Mátra SM Klub kapta.

Szociális munkásnak lenni jóval több, mint munka. Szolgálat, a szó legnemesebb értelmében – mondta köszöntőjében Bozsik István alpolgármester, aki a türelemért, együttérzésért méltatta a szociális területen dolgozókat.
– Köszönjük, hogy mindig megújult erővel fáradoznak a humánusabb körülmények megteremtésére intézményeinkben. Sokszor szabad idejüket nem kímélve, több műszakban, hétvégéken és ünnepnapokon is arra törekednek, hogy mosolyt varázsoljanak embertársaik arcára – fogalmazott az alpolgármester.
Az ünnepségen átadták a Gyöngyös város Szociális Ügyéért kitüntetést, melyet az idén dr. Juhász Györgynének a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gyöngyösi csoportvezetőjének adományozott a város képviselő-testülete. A kitüntetett pedagógusi hivatása mellett évtizedek óta önkéntesként segíti a betegeket, rászorulókat, hajléktalanokat, elesetteket. Jelenleg is három szervezetben tevékenykedik, a Kolping Egyesületben, a Lions Klubban, és a Máltai Szeretetszolgálatban. Hitvallása ma is az, hogy civilként is felelősek vagyunk a segítségre szorulókért.
– Azok az emberek, akik a gondviseléstől sok adományt kaptak, épnek, egészségesnek születtek, talán szellemi képességeik is jónak mondhatók, nincsenek filléres gondjaik, azoknak segíteni kell másokat, hogy valahogy meg tudják köszönni ezt az adományt, amit kaptak – nyilatkozta televíziónknak dr. Juhász Györgyné.
Átadták az Elfogadás-díjat is, melyet a díj történetében először ezúttal egy szervezet vehetett át. A díjalapító a Mátra SM Klubot részesítette a kitüntetésben. A Magyar Sclerosis Multiplex Társaság alszervezete, a gyöngyösi Mátra SM Klub 4 éve alakult. A klub a tagok számára a társasági életet jelenti.
– Általában szülőkkel élünk, nem mozdulunk ki, tornára megyünk hetente kétszer, betegtársaink segítenek kocsival elvinni azokat, akik nem tudnak már járni. Abban a 2-3 órában, amit együtt töltünk feloldódunk és családias a légkör – sorolta a klub nevében a díjat átvevő Kádár Éva alelnök.
A Szociális munka napja alkalmából, Gyöngyös Körzete Kistérség Többcélú Társulásának Társulási Tanácsa, címzetes szociális tanácsadó címet adományozott Maka Piroskának, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ igazgatójának.


Pásztor Csilla


Az Aktuális napi hírei (2012-11-13 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
15:00
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. 7. rész
16:14
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:31
Reklám
16:34
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:22
Reklám
18:25
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
19:08
Reklám
19:11
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:23
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:36
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság